Domluvme se, že budeme bojkotovat alespoň tři měsíce pití Plzeňského Prazdroje, který zvyšuje v krátké době svoje ceny již potřetí. Otázkou je, kolik nás to vydrží a nebo alespoň silně na tři měsíce omezí. Uvidíme, jestli to bude fungovat v náš prospěch, nebo jak budou ty bohaté pivovary reagovat. Čekáme, že se zapojíte do bojkotu ve všech naznačených směrech. Diskutujme o tom a začněme. Musíme!
VeselýBerkové prý opět zdraží nejen Prazdroj. Když je vidíte v ležáckých sklepích jak si ťukají s pivem uvařeným postaru a dají to jako inzertní fotografii, hned víte, že nic není v pořádku. Majitelé a jejich přihrávači jsou velmi chamtiví! Tak je nejvyšší čas abysme jim na tu jejich chamtivost odpověděli BOJKOTEM!
Bez piva to je blbý, ale ještě horší to je když lidem u nás nevadí, že se vracíme do doby Giordana Bruna, kdy jsou v našem platném zákoně dogmata, která se nesmějí veřejně zpochybňovat pod trestními sankcemi a když jen tak mimochodem platíme u nás důchody lidem z bývalého SSSR kteří do našeho penzijního fondu nedali ani kopějku. Je to na základě jakýchsi starších mezivládních dohod. Má to pro vás vážená paní Karafo tu možnost, že o totéž prý můžete žádat v Rusku. Putin tam teď před volbama přidává, tak by možná na pivo i zbylo a když ne, tak aspoň na seljotku. Na zdraví, dobrou chuť a zdravý rozum do hlavy!
Okradli stařenku!
Jak si mám dopřát národního moku příležitostně dle potřeby, když v roce 2010 nebyla žádná valorizace důchodů ( neprávem! ), prý kríze! A navzdory veřejnému příslibu nynější vlády, že se zvýšení DPH důchodců nedotkne, má být iod ledna 2012 přidáno tak, že vlastně nepřidáno! To je hrubé rabování kapes občanů, jak už někdo na Bojkotu konstatoval. Velmi smutné nejen pro konzumenty dobrého piva, které je i tekutým chlebem národním.
Pivní znalkyni Kudláčkové jednou na jejich cestách pivními kraji podali pivní výtvor, který takto okomentovala: "Proč mi dáváte Grónský pivo? "Jak to?" divil se člověk za pípou. "Protože je s kulichem!" poučila ho Kudláčková proslulá Hladinkářka.
Oprava všech oprav:
Publikace o které jsou zde nepřesnosti má název:" Osudy a cesty Josefa Švejka". Autorem je pan Radko Pytlík.
Zmínka o řečené Kudláčkové je v knížce stejného autora "Ve stínu pípy" v části o restauraci U Sojků. Tak asi tak.
/Kniha Putování Josefa Švejka existuje i její autor R.Pytlík!/ Dále, Kudláčková je po osmi bratrech konečně vymodlené děvče. Dítě štěstěny!
V zlodějině Kožený, figurovala jistá estébácká šarže jménem Walis. Když jsme se Kudlajdy ptali na shodu s jejím pravým příjmením, odpověděla tak :" v takhle dlouhým vrhu se musela černá ovce s jistotou vyskytnout"!
A pak tý Kudláčkový nedejte její hlášky na interfernet!
Pánové VeselýBerkové si z publika nejspíš dělají šoufky, když se ohánějí nějakým srovnávacím švýcarským testem z roku 2008 a z roku 1897, ve kterém rozbor vyjde stejně!
Neříkají ovšem, jaký vzorek do testu poslali. Nebyl to vzorek toho "špinavého" piva, které " pro srovnání " vaří tou " zastaralou" technologií? A které dnes dávají ochutnávat vládním delegacím, jako ten Plzeňský prazdroj?
Pivovarníci, i pouhézamlčování podstatných informací a to zejména zákazníkům je zločin!
Jak to tedy bylo s tím vzorkem ve Švýcarsku? Čekáme vaši pravdivou odpověď a to urychleně! Soud máte již za pár měsíců!
Tak snad přes varování redakce ještě jednu připomínku pivní filozovky, pivní skautky a pivní trampky Kudláčkové. Pro příslušnice svého pohlaví, které ho využívaly k všemožným vlastním výhodám, měla nezapomenutelnou glosu: " Světe zboř se, mám ji!"
Asi si ta Kudláčková samostatné téma přeci jen zaslouží. Co vy na to?
Co říká Plzeňský prazdroj a vedoucí našeho českého piva mistr Veselý, na Milana Kuráně z pivovaru BON z Valmezu, který praví:
POCTIVÉ české pivo je vařeno výhradně z českých surovin, žatecký chmel, český slad, kvalitní voda.
Dodržet proces pro světlá piva plzeňského typu: dvourmutový postup vaření, hlavní kvašení ve spilce probíhá v otevřených kádích při správné teplotě! Dokvašování v ležáckém sklepě při 0až5 stupňů Celsia.
Doba dokvašování u 10% 30 dnů, u 12% 70 dnů. U různých piv může být odlišné. Celková doba mezi 1-12 týdnů!
Zásadní prohlášení pro pivaře: Nepoužíváme HGB systém, kdy se pivo ředí nasycenou vodou!!! Ani CK tanky ve kterých probíhá rychlejší průběh fermentace!!! www.www.pivovarbon.cz
My konzumenti prduktů z mekky piva Plzně konstatujeme: Plzeňské pivovary i pan Veselý bohužel pracují proti návodům na poctivé české pivo, ale řeči a reklamní akce pro prodej hodně odlišných produktů jsou opravdu milionové. Zaslouží si Bojkot!
Do konce roku 2009 jsem byl velký piják piva průměrně 7 až 8 kousků denně. Ve vypjatých dnech pátek sobota 10-15 kousků. Od nového roku má spotřeba klesla na méně než jednu pětinu. Přestalo mě bavit pořád krmit ty nenasytné pivovary, nenasytné poslance a státní úředníky, obchodníky a kdoví koho ještě, kdo se přiživuje na tom, že český národ má rád pivo. Zajímavé je, že obyčejný člověk se nedozví jaké jsou nákupní ceny piva a vůbec už neví jaké jsou výrobní náklady.
Vážený pan Veselý by se měl zavčasu vzpamatovat, a přestat usilovat o chráněný název "České pivo"! Pro která by to mělo být? Snad ne pro ta, kde je zkrácen proces kvašení a zrání, a kde je konečný výtvor křtěn, neboli ředěn vodou, jak se tomu děje u největších a díky masové reklamě nejpitějších piv? Kdyby místo této námahy udělal zpětný pořádek u stupňovitosti piv, kde se dnes pod název výčepní pivo vejde vše zhruba od šesti stupňů do stupňů deseti, ale nikde to není psáno! Jak chytré, jak klamavé. To vše ukazuje na "Czech šmejd" a ne na "Czech made"!
Navíc, v Prazdroji ty várky na porovnání kvality dnešní s kvalitou bývalou, mají asi pro vyvolené, kteří tomu rozumí a nové technologie by je zabily. Jistě se alenevaří po starém způsobu kvůli, nápravě dnešního tristního stavu!
Na žvanění typu: "teď je ta kvalita nejlepší, co jen ta dnešní čistota celého procesu"! Odpovídáme: "vraťte nám tu starou dobrou pivovarskou "špínu", která nám dlouhá léta v ničem neublížila a naopak výslednou várku oživila, oproti vašemu dnešnímu chcíplému produktu"!
Musíte se snažit páni správci, my jsme ti MAJITELÉ PIVA!
Zmínka o zmiňované Kudláčkové je v knize docenta Radko Pytlíka: "Ve stínu pípy" na straně 224. Kniha "Putování Josefa Švejka" bohužel zatím neexistuje, alespoň ne od R.Pytlíka.
Přátelé, s omluvou připomínáme, že toto je rubrika názorů na pivo, ceny piva,kvalitu piva a podobné a nikoliv na tu jistou Stanislavu Walis řečenou Kudláčková. Máte-li jejích jistě zajímavých názorů více, lze pro ně zavést samostatné téma. Děkujeme.
#13
// pan Álojz
23.01.2007 14:28
Kudláčková byla chovatelka hadů a exotické zvěře, ale její typický výrok je:"Prase,to je zvíře!" A to měla psa obra a psa mini. To jen na připomenutí, snad ještě nějakou zvěř má.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce by měla prověřit obsah purinů v Plzeňském prazdroji a srovnat jej s obsahem purinů před "modernizací" technologického postupu z poslední doby.Tyto údaje jsou jistě někde dostupné z hlediska možného zatížení lidského organizmu kyselinou močovou.Zdá se,že"uzavřená" technologie a přeměna klasických surovin na suroviny dnes používané,způsobuje neúměrný nárůst množství purinů v tomto moku,alespoň soudě dle velikého přibývání podagristů (lidí trpícími dnou) v kumunitách pravidelných pijáků,tohoto dříve jistě léčivého piva.Je to zralé na petici.
Když tu citujete výroky Kudláčkové-chovatelky hadů a krotitelky dravé zvěře a běsnících mužů k jejímu oblíbenému Prazdroji, lze odhadnout co by na tyhle rádoby pokrokové produkty legendárně řekla: NEBRAT!!! Doufejme, že se jí lze na to osobně zeptat v Krhanicích v hospodě u Toničky. Jinak se lze o této pozapomenuté osobnosti z výčepu u Sojků (blahé paměti) a tehdejší péče výčepního Ládi Riegra dočísti více v Radko Pytlík: Putování Josefa Švejka. Dle osobního sdělení autora.
Kde je ten čas, když U Sojků ve výčepu říkávala Kudláčková:" Na Plzeň Vávro na Plzeň! Kudy teče tudy léčí! Dává sílu do hlavy a rozum do těla!
To je pryč, stejně jako léčivá kvalita.
Pamětníci zaznamenali jistě rozdíl mezi dřívějšim sýrem Buko smetanovým a dnešním sýrem Buko termizovaným.
Tak to je ten pokrok pokrok pokrok, je ale jaksi proti nám a naší pamatující si chuti!
Vzkaz panu Veselému, tomu přes naše pivo. Doporučejeme, aby v Evropě v budoucnu chráněný název "České pivo" se vztahoval pouze na naše piva vařená klasicky a z tradičních našich surov in. Tedy procesem našich starých sládků a z pivovarské studniční vody, Žateckého chmele a sladu z Hané. To bude opět skvělý produkt na CZECH MADE.
Cena piva u nás je ovlivněna socialistickým RaJem. Dnes by hospoda měla být živnost a ne podnikatelská činnost. Pan podnikatel zařizuje najímá si na práci lidi a host je ždímán nejméně třikrát. Od pronajimatele prostor (vysoké nájmy), od podnikatele (vysoký pronájem, práce cizích lidí, vlastní zisk) a v neposlední řadě holírna od personálu (malý plat a tak si přikrademe). Ideální je hostinský, který pracuje ve svém, sám a s rodinou vaří,točí,obsluhuje a hledí si daleko lépe hostů. My pouze můžeme svou návštěvou podporovat živnostníky v hospodách a bojkotovat ty co si z toho udělali po starém vzoru předmět svého podnikání.
V Prazdroji řemeslo nezapomněli a pro sebe a pro srovnání si dobrý Prazdroj uvaří. Naši chytří poslanci, senátoři a prezident by měli uzákonit vaření piva v ČR pouze klasicky a z tradičních surovin. Tím by našemu pivnímu národu konečně prospěli.
Tak to jsi nás, starý brachu, opravdu, ale opravdu nepotěšil.
#4
// Anonym
01.02.2003 00:00
UHERÁK NEBO IMITACE? PRAZDROJ NEBO VEJVAR PRO MAJITELE?
Vy velcí kormidelníci pracující v českém pivu a zejména v Prazdroji Plzeň: CAMRA má absolutní pravdu! Vy pivo nevaříte, ale vyrábíte, tak jako mnozí výčepní ho nečepují, ale točí! Vyrábíte univerzální počítačové pivo. Je to stejná chuť jako u cigaret Marlboro, Petra, Start, nyní vše počítačově stejné, fuj! Začalo to nejspíše zbouráním zdi mezi Prazdrojem a Gambrinusem. Vaše životní štěstí je, že si lidé nic nepamatují a mladí to neznali.
Argumenty:
1)Kde je vlastní pivovarská voda? (Upravený plzeňský vodovod.)
2)Kde je žatecký chmel? (Japonské deriváty chmele.)
3)Kde je hanácký slad? (Chemické sirupy a sacharózy.)
4)Kde jsou otevřené kvasné kádě? (Uzavřená technologie, kde vyrobíte pivo i kokakolu)
5)A nyní hlavní argument: Kde je ta ušlechtilá plíseň z ležáckých sklepů Prazdroje? (Je tam, kam jste svou chamtivostí přivedli celý náš skvělý Prazdroj.)
Díky za pokrok, ale počítačově si ty počítačové univerzály kuřte a pijte sami. Bojkot na vás za ty zločiny!
Myslím, že na to pivo budeme stejně pořád chodit. Poslední úspěšný bojkot hospod byl na konci 19. století. Tehdy se uvalila daň 7 hal. na každé točené pivo ale hospody toho využily a zdražily rovnou o 10 hal. Lidi se naštvali a začali kupovat jen lahvové. Hostinští nakonec museli zlevnit. To se ale dnes už nezopakuje. Je to nereálné.